2020 Ocak Ayının En Keyifli Destinasyonları

02 Ocak 2020

Yeni yılda da keşiflerin ve deneyimlerin artarak devam etmesini temenni ederek Ocak ayında seyahat edilecek destinasyonları sizler için derledik. Sıcak destinasyonları sevenlere de kayak sezonunu değerlendirmek isteyen sporculara da kültür odaklı gezginlere de hitap edecek Ocak ayı seyahat listemizle dünyanın dört bir ucuna yayılmaya hazırız. Sömestir tatilinde çocuklarıyla vakit geçirmek isteyen aileleri de unutmadık. Eskişehir’den St. Anton’a, Sri Lanka’dan Norveç’e, Laos’tan Sydney’e 2020 Ocak ayının en keyifli destinasyonları…

Sydney, Avustralya

Sydney’de yaz başladı! Dünyanın en samimi şehirlerinden biri olan ve aynı zamanda en yaşanılır şehirler arasında kendine her zaman yer bulan Sydney’e gelip mutlu hissetmemek gibi bir seçeneğiniz yok! Türkiye’de kış soğuğu yaşanırken sıcak güneşli günleri yaşayacak olmanız kadar güzel olan bir şey de bu yıl 8-26 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek olan Sydney Festivali’ne denk gelecek olmanız. Cesur bir kültürel festival olarak tanımlayacağımız Sydney Festivali’nde müzikten dansa, kabareden dramaya yeniliklere ve meydan okumalara hazır olun. Sydney’e ne zaman gidilir diye düşünüyorsanız hem sezonu hem de festivali kaçırmamak için Ocak ayına hızlı bir plan yapın.

Eskişehir, Türkiye

Türkiye’nin en yaşanılır şehirlerinden biri olan Eskişehir üniversite şehri olmasının verdiği dinamizmi, şehircilik anlayışındaki başarısı, sanat ve kültürel alanlarda söz sahibi olacak müzeleriyle adından sıkça söz ettiriyor. Yıllardır devam eden yatırımlarına geçtiğimiz yıl açılan Odunpazarı Modern Müze ve OMM Inn butik oteli ekleyen Eskişehir sanat tutkunlarının akınına uğruyor. Yüksek hızlı tren ile Eskişehir gezinizi yapabileceğiniz gibi kara yolunu tercih ederek de Anadolu’nun bu modern şehrini gezebilirsiniz. Parkların eksik olmadığı, hayatın sokaklarda yaşandığı bu canlı şehri sömestir tatilinde çocuklarınızla gezmek hem size hem de çocuklarınıza büyük bir ödül olacak.

Sömestir’de Anadolu’nun Tarih ve Kültür Dolu Modern Sanat Şehri Eskişehir
21 – 22 Ocak 2020

Çocuklarınıza hem öğretici hem de eğlenceli bir sömestir hediyesi düşünüyorsanız detaylı program bilgisi için tıklayın!

Sri Lanka

Hem tarihsel bir yolculuk, hem doğada bir yolculuk, hem de zamanın önemini yitirip kendinizi keşfedeceğiniz bir yolculuk hayaliniz varsa emin olun imkânsız değil! Sri Lanka’ya geldiğinizde hayallerinizin gerçek olabileceğini yaşayarak göreceksiniz. Güney Asya’nın ada ülkesi Sri Lanka, Hint Okyanusu’nda “farklı bir zaman diliminde farklı deneyimler yaşama ”benzetmesinin tam karşılığı. 3000 yıl önceye dayanan bir tarihle birlikte zengin bir Budist kültürüne sahip olan Sri Lanka dünyanın en eski sürekli Budist ülkesi.

Uzun yıllar ülkeye başkentlik yapan ve kutsal sayılan Anuradhapura yakılmış ve zarar görmüş olsa da yeniden inşa edilmiş ve 500 yıllık son mirasına sahip çıkıyor. Sadece tarihiyle değil doğasıyla da ayrıcalıklı sayılan Sri Lanka nesli tükenmekte olan hayvan türleri dâhil muazzam bir yaban hayatına, binlerce dönümlük çay tarlalarına, 15 adet milli parka, yaklaşık 350 şelaleye ev sahipliği yapıyor.

Norveç 

Norveç’i ziyaret etmek için herkes yaz aylarını beklerken siz kuralları yıkın ve beyazlar altında ayrı bir güzellik kazanan bu ülkeyi kış mevsiminde ziyaret edin. Viking mevsimi olarak bahsedilen kış ayları Norveç’te bambaşka deneyimleri tatmanızı sağlıyor. Fiyortları yoğun turist kalabalığından uzakta görebileceğiniz, kar kalitesiyle şaşırtan pistlerini deneyebileceğiniz, sade mimarisinde gusto sahibi bir yaşamın tadına varabileceğiniz bir tatil düşünün!

Buna Svalbard Takımadalarındaki vahşi yaşam ve kutup ayıları deneyimini, Lofoten Adaları’nın kartpostal görüntülerini de eklemeniz mümkün. Elbette, Norveç’e kış mevsiminde gelmekteki en büyük motivasyonunuz olan Kuzey Işıklarını da unutmayalım. Kuzey Kutup Dairesi’ne yakınlığı büyük avantaja dönüşen Tromso şehrinin bakir bölgelerinde Kuzey Işıkları avına çıkabilirsiniz.

St. Anton, Avusturya 

Ocak ayında hem tatil hem spor yapmak isteyen hareketli gezginler için bir kayak önerisinde bulunalım: St. Anton… Avusturya’nın en popüler kayak merkezlerinden biri olan St. Anton am Arlberg – kısaca St. Anton – kayak pistleri ve kayak dışı hayatıyla Avrupa’nın en iyileri arasında! Eğlence ve sporu birleştirmek isteyen seyahat tutkunlarının mutlu döneceğine inandığımız kayak merkezi her seviyeye uygun pistleri ile geniş kesimlere hitap edebiliyor. Zorlu pistlerine ek olarak off-pistleri de sınırları zorlamayı seven profesyonel kayakçıların tercihi oluyor.

Arlberg Bölgesinde yer alan St. Anton bölgenin en çok teleferik ve pist sayısına sahip, bu yüzden de tercih sebebi oluyor. Kayak dışındaki hayat akışı ise sizi hayal kırıklığına uğratmıyor. Yeme-içme mekânları, apres-ski eğlenceleri, gece hayatı, trafiğe kapalı olan geleneksel kasaba merkezi, lüks ve otantik otelleriyle dolu dolu bir kış tatili vaat ediyor.

BONUS: Laos

Güneydoğu Asya ülkesi Laos için bazı seyahat sayfalarında “geri planda kalan”, “unutulan” gibi benzetmelerle karşılaşabilirsiniz ancak bu ülkenin unutulması ve anılardan silinmesi hiç kolay değil. Güneydoğu Asya’yı keşfetmeye doyamayan meraklı gezginlerin zamanda kaybolmak için tercih ettikleri destinasyonların başında geliyor. Yemyeşil ormanları, telaşı ve hareketi eksilmeyen yerel pazarları, pirinç tarlaları, Fransız sömürge mimarisinin izleri, tapınaklarıyla gerçeküstü gibi geliyor değil mi?

Geçmişte kraliyetin başkentliğini yapan Luang Prabang, Mekong ile Nam Kan nehirlerinin arasında hem bereketiyle hem de tarihi izleriyle ülkenin yıldızı. UNESCO Dünya Mirası listesindeki tarihi bölgesi, Budist tapınakları, taş sokakları ile büyüleyici. Ülkenin en büyük tapınaklarına ev sahipliği yapan, başkent Vientiane; manzaralarıyla dillere destan olan Vang Vieng ile Laos rotanızı tamamlayabilirsiniz.

Size özel seyahat programı ve rezervasyon için:
travel@julesverne.com.tr
0212 266 6363 – 118

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.