2020 Sömestir Tatili İçin En Keyifli Rotalar

16 Ocak 2020

Yarıyıl tatiline çok az kaldı. 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek olan yarıyıl tatili aileler için kaliteli zaman geçirmek, yeni yerler görmek için harika bir dönem. Bu 15 günlük süreyi fırsat bilen ebeveynler için hem yurt içi hem de yurt dışı sömestr tatil önerilerini derledik. Tema parklarla eğlenceye doyabileceğiniz; deniz tatili ile egzotik deneyimler yaşayabileceğiniz, vahşi doğayı keşfedebileceğiniz, kayak yapabileceğiniz 2020 sömestir tatil önerileri:

Yurt Dışı Yarıyıl Tatil Önerileri

Phuket

Sömestr tatilinde çocuklarınızla kaliteli zaman geçirmek, deniz ve doğa ile iç içe olmak istiyorsanız rotanızı modası hiç geçmeyen Phuket Adası’na çevirin. Tayland’ın güneybatısında, Andaman Denizi’yle buluşan ülkenin en büyük adasından bahsediyoruz. Plaj aktiviteleri için ideal olan Phuket plajlar cenneti! Aynı zamanda su sporları aktiviteleriyle maceracı ruhlara da hitap ediyor. Her şeyi bir arada bulacağınız Phuket aile dostu tatil köyleriyle kaliteli zaman geçirmenin inceliklerini vaat ediyor.

Botswana 

Yeni bir araştırmanın iddiasına göre modern insan atalarının Afrika’daki Zambezi Nehri’nin güneyindeki Botswana topraklarından yayılmış. Toprağının rengi, gökyüzünün berraklığı, yeşilin bereketi ile dünya üzerinde eşi benzeri olmayan Afrika toprakları okuyup bitiremeyeceğiniz bir roman gibi. Kasım-Mart döneminde yaşanan “yeşil sezon” Botswana’ya seyahat edebileceğiniz en keyifli dönem. Çocuklarınızla birlikte asla unutamayacağınız deneyim ve öğretilerle döneceğinizi garanti ederiz.

Lech

Bu yarıyıl tatilinde çocuklarınızla hem eğlenceli, hem dinlencesi olan hem de spor odaklı bir plan yapıyorsanız Avusturya’nın gözde kayak merkezlerinden Lech’e gitmelisiniz. Uzun yıllardır aile tatillerine uygunluğuyla tanınan kayak merkezi bununla da yetinmiyor. Restoranları, SPA merkezleriyle kayaktan arta kalan zamanları da kaliteli değerlendirmeniz için tasarlandığını söyleyebiliriz. Dünyanın en köklü ve büyük kayak otellerinden bilen Arlberg School, küçük gruplar halinde organize ettiği dersleriyle çocukların güvenli bir şekilde kayak yapmalarına olanak veriyor.

Barcelona 

Akdeniz ikliminden bir türlü vazgeçemeyen aileler için samimi; sanat-lezzet-eğlence dolu bir şehir önerisi: Barcelona… Çocuklara sunacağı aktivitelerle tam bir aile destinasyonu olan Katalan şehrinde yapacaklarınız sınırsız. Park Güell; L’Aquarium Barcelona; Cuitadella Park; Gaudi’nin muhteşem yapıları Casa Batlló, Casa Milà ve La Sagrada Familia; Montjuïc Tepesi ve Fundació Joan Miró Müzesi; Barcelona Zoo; Chocolate Museum; FC Barcelona Museum; Picasso Museum aklımıza ilk gelenler.  Şehre 1,5 saat uzaklıktaki PortAventura Park ise hem eğlence parkı hem de Ferrari Land ile birlikte çocukların hiç ayrılmak istemeyeceği şekilde kurgulanmış.

Lapland 

Kuzey Kutup Dairesi’ni içine alan Finlandiya, İsveç ve Norveç’in Kuzey Kutup Dairesi içerisinde yer alan büyük bir bölge aslında Lapland. İnsan elinin minimum şekilde değdiği, eşsiz doğasının en iyi şekilde korunduğu bölgede bizim favorimiz Finlandiya Lapland’i. Kuzey Işıkları’nı seyretmek, pürüzsüz karlarla örtülü ormanlarında husky safarisi yapmak, ren geyiği çiftliğini ziyaret etmek, yıldızların altında igloo’larda uyumak, Sami halkı ile tanışmak için eşsiz bir coğrafya. Tabi, çocukların ve hatta yetişkinlerin ufkunu açacak, unutulmaz deneyimlerin hazzını da unutmamak lazım. Türk Hava Yolları’nın Lapland’in başkenti Rovaniemi’ye uçuşlarının başlamasıyla ulaşım oldukça kolaylaştı!

Dubai

Sıcak havası, bitmek tükenmeyen tema parkları, eğlence duraklarıyla Dubai, kışın yazı yaşamak isteyen ailelerin kurtarıcısı! Çocuklar için sınırsız eğlence anlayışıyla kurulan şehir dev bir lunapark gibi. Su parkları, akvaryumlar, kayak merkezi, oyun parklarıyla çocuklar eğlenirken; alışveriş merkezleri, sanat galerileri, şık restoranlar ebeveynlere hitap ediyor. Wild Wadi Water Park, VR Park, KidZania, IMG Worlds of Adventure, Aquaventure Waterpark, Dubai Aquarium, Ski Dubai çocuklar için yapılacak en heyecanlı aktiviteler.

Walt Disney World

Florida’nın ve dünyanın en renkli, en eğlenceli tema parklarından biri olan Walt Disney World, Orlando’nun var oluş sebeplerinden biri. Walt Disney World içerisinde yer alan Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios ve Disney’s Animal Kingdom olmak üzere 4 tema parkı da günlerinizi geçirseniz de hiç sıkılmayacağınız çeşitlilik ve büyüklükte. Restoranları, alışveriş merkezleri, onlarca tematik oteliyle küçük bir dünya olan eğlence parkı 7’den 70’e her yaş grubuna hitap ediyor.

Yurt İçi Yarıyıl Tatil Önerileri

Kayak Merkezleri

2020 yarıyıl tatilinde çocuklarınızla birlikte güzel zaman geçirmek istiyorsanız ve bu süreçte onların sporla iç içe olmasını arzu ediyorsanız imdadınıza kayak merkezleri yetişecek. Uludağ her kayak tatili için vazgeçilmez olsa da uzun yıllardır yatırımlarıyla gelişen diğer kayak merkezlerini de değerlendirebilirsiniz.

Kartalkaya hem otelleri hem pistleriyle oldukça popüler! Uzun yıllar göz ardı edildikten sonra yapılan yatırımlarla Türkiye’deki kayak tutkunlarının gözde destinasyonuna dönüşen Kartalkaya İstanbul ve Ankara’dan kolay ulaşılabilir olmasıyla da öne çıkıyor. Lüks butik otelleri, her seviyeye uygun pistleriyle tercih sebebi.

Türkiye’nin en yüksek 5. dağı Erciyes Dağı kar kalitesi, kar yoğunluğu ve açılan butik otelleriyle son zamanlarda kayak tutkunu ailelerin de gündeminde. Pistleri saran ağaçların seyrekliği sayesinde geniş hareket alanı tanıyan 31 pisti ile Erciyes Kayak Merkezi her seviyeye uygun kayak keyfine imkân tanıyor.

Erzurum’da yer alan Palandöken Kayak Merkezi uzatılan pistleri ile bu yıl daha zevkli bir deneyim vaat ediyor. Türkiye’nin en yüksek rakımlı pistinin yer aldığı Palandöken’de 3125 metren 2100 metreye hiç durmadan kayarak inebilirsiniz.

Alp Dağları’nda görülen kristal kar ile marka haline gelen Sarıkamış Kayak Merkezi bu özelliğiyle snowboard tutkunları için bir hazine. Kars’a bağlı olan Sarıkamış’ın bir diğer özelliği ise karın 140 gün süreye kadar yerde tutuyor olması! 12 km uzunluğunda 9 pisti olan Sarıkamış bolca güneş aldığı için hava genelde berrak!

Eskişehir

Modern bir Anadolu şehri olmasının yanı sıra ulaşım rahatlığı, düzenli şehir yapısı, müzeleri ve parklarıyla Eskişehir her yıl daha fazla ilgi görüyor. Odunpazarı semtinin zenginliğine eklenen ve şehre yepyeni bir ivme kazandıran OMM – Odunpazarı Modern Müze hem çocuklar hem de yetişkinler içim ufuk açıcı. Eskişehir keşfiniz OMM ile sınırlı kalmıyor elbette. Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nde ünlü simaların balmumu heykellerini görebilir; Cumhuriyet Tarihi Müzesi ve Kurtuluş Müzesi ile Eskişehir’in Kurtuluş Savaşı tarihindeki önemini öğrenebilir hatta Kurtuluş Müzesi’nde teknolojiden yararlanan özel odasında Atatürk ile bir fotoğraf çektirebilirsiniz. Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’nde cam sanatının inceliklerine şahit olabilir; Tülomsaş Müzesi’nde Türkiye’nin ilk yerli otomobili “devrim arabası” nı görebilir; Arkeoloji Müzesi ile insanlık tarihi hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Bilim ve teknolojiyi buluşturan Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı’nı ve ahşap oyma sanatının başarılı örneklerini göreceğiniz Ahşap Eserler Müzesi’ni de listenize ekleyebilirsiniz.

Size özel sömestir tatil programı ve rezervasyon için:
travel@julesverne.com.tr
0212 266 6363 – 118

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.