2020 Yılbaşı Seyahat Önerileri

19 Kasım 2019

Yeni yılı heyecanla karşılamak dünyanın her köşesinde ortak bir gelenek… Neredeyse tüm milletlerin büyük bir coşkuyla kutladığı yılbaşı yenilenmek, yeni kararlar almak, yeni yıla umutla bakmak demek. Tabi, bir de bu vesileyle yeni yerler görmek, sevdiklerimizle birlikte yeni deneyimleri paylaşmak demek! Yeni yılda nerede olacağınıza dair seçimler sınırsız! Bu sınırsız seçenekler arasından sizi heyecanlandıracak yılbaşı önerilerini sizler için derledik.

Paris’ten Las Vegas’a, Kapadokya’dan Eskişehir’e dünyanın dört bir yanından yılbaşı seyahat önerileri:

Yurt Dışı Yılbaşı Önerileri

Hogmanay Festivali, Edinburgh

Yeni yılda neden İskoçya’ya gitmelisiniz? Tabi ki Edinburgh’da her yıl düzenlenen Hogmanay Festivali için… Dünyanın en büyük yeni yıl kutlamalarından biri olan bu festivalin coşkusu, soğuk havada içinizi ısıtacak türden… Dünyada başka bir millet İskoçlar kadar coşku ve tutkuyla yeni yılı kutlar mı bilinmez ama Vikinglerden yadigâr olan bu geleneğin bir parçası olmak istiyorsanız 31 Aralık akşamı nerede olacağınızı artık biliyorsunuz!

Vikinglerin kış dönümünü kutlamak için başlattığı bu gelenek zamanla yeni yıl kutlamalarına dönüşmüş. Edinburgh sokaklarında yakılan ateşler, gökyüzünü aydınlatan etkileyici havai fişek gösterileri, sokak partileriyle Hogmanay Festivali tam anlamıyla “unutulmaz deneyimler” listenize girecek.

Venedik 

“Ya sev, ya terk et”… Kanallar arasında tarihe ve zamana direnen Venedik şehrine gelen herkes oyunu birinciden yana kullanıyor yani bu şehri çok seviyor! Turistik noktalarının ötesinde bu masalsı şehrin dar sokaklarında, adacıklarında hiç beklemediğiniz güzellikler, yerel keşifler gizli. Kendinizi Venedik’in ritmine kaptırdığınızda bu şehrin her parçasıyla bir şeyler anlatmak istediğine tanıklık ediyorsunuz. Hele, yeni yıl zamanı Venedik’e gidiyorsanız burada sanat ve görsel şölenle dolu bir yılbaşı geçireceğinizi söyleyebiliriz. Otellerin her yıl büyük bir özenle düzenlediği ve farklı temalarla hazırlanan gala yemekleri, Venedik siluetini ışıklandıran havai fişek gösterileri ile yeni yılı karşılamaya ne dersiniz?

Las Vegas

Parti dendiğinde akla gelen şehirlerden biri elbette Las Vegas… Eğlenmek için saatlerin bir öneminin olmadığı şehirde ister gündüz ister gece her an bir eğlencenin ortasına düşebilirsiniz. Hareketli bir yeni yıl planı arayışı içerisindeyseniz bu zamansız şehri listenize almalısınız. Yeni yıl kutlaması için sayısız seçenek sunan Las Vegas’ta her görkemli otelin kendisi kadar görkemli yılbaşı gala yemekleri ve partileri oluyor. Saatler gece yarısını gösterdiğinde ise şehrin merkezi sayılan Strip’e gidip, otel çatılarından atılan binlerce havai fişek ile gökyüzündeki şölene tanık olun!

Paris

Eğer, yılbaşı akşamını Paris’te geçirecek kadar şanslıysanız sizi onlarca farklı seçeneğin beklediğini söyleyebiliriz. Parisliler gerçekten kutlama yapmayı iyi biliyor ve durum böyle olunca siz de payınıza düşen coşku ve eğlenceyi yaşıyorsunuz. Henüz, Christmas zamanında başlayan özel dekorasyonlar ve ışıklandırmalar yılbaşı gününde de şehri bir masala çeviriyor. Lüks ve tasarım otellerin yılbaşı gecesi için özel düzenlenen gecelerine katılabilir, Paris’in en trendy restoranlarında yemek yedikten sonra DJ performanslarıyla geceye devam edebilir, çocuklarınızla gidiyorsanız bu akşamı Disneyland’in büyülü dünyasında geçirebilir, özel programları olan butik teknelere binerek Seine Nehri üzerinde yeni yılı karşılayabilirsiniz. Seçim sizin…

Yurt İçi Yılbaşı Önerileri

Kars

Kış aylarında karların beyaz bir örtüyle kapladığı Kars’ın tarihi yapıları birer inci gibi parlıyor güneşli soğuk günlerde… Murat Saraçoğlu’nun 2009 yılında yönettiği “Deli Deli Olma” filmini izlediyseniz beyazlarla kaplı Kars’ın sakinliğini daha iyi hayal edebilirsiniz. Urartular, Selçuklular, Ermeniler, Osmanlılar… Her devletin, her inancın, her kültürün izini taşıyan Kars ve çevresinde dolaşırken kendinizi “başka bir dünyanın gizli kahramanı” gibi hissedeceğinize şüphe yok.

Taş Köprü, On İki Havariler Kilisesi, Kars Kalesi ve hamamları başta olmak üzere şehrin sokaklarını keşfederken Anadolu’nun en zengin kenti Ani Harabeleri’nde geçmişe gidebilir, 2000 metre rakımlı donmuş Çıldır Gölü’nü atlı kızaklarla gezip dünyada kristal kar örneğinin görülebileceği ender yerlerden biri olan Sarıkamış’ı ziyaret edebilirsiniz.

Eskişehir

Eğer henüz Eskişehir’e gitmediyseniz şimdi tam zamanı! Yıllardır kulağınıza gelen “genç şehir, en canlı şehir” benzetmelerinin ne kadar yerinde olduğunu buraya geldiğinizde anlayacaksınız. Üniversite şehri olmasıyla elbette genç nüfusun tüm sokaklara yaydığı enerjisi göz ardı edilemez ancak Eskişehir’in tek özelliği bununla sınırlı değil.

Örnek şehircilik planlamasıyla parkları, “Küçük Venedik” olarak anılan Porsuk Çayı, müzeleri ve atölyeleriyle sizi hep dinç, hep meraklı tutan bir şehirden bahsediyoruz. Geçtiğimiz aylarda Odunpazarı’nda açılan OMM (Odunpazarı Modern Müze) ile yeni bir ivme katan Eskişehir’de 2020’yi karşılamak ister misiniz?

Kapadokya

Kapadokya’ya yaklaşırken romantik bir filmin içerisine düştüğünüzü hissetmeniz son derece olağan. Bu toprakların ayrıcalıklı coğrafyasına adım attıktan sonra binlerce yıllık hikâyeleri, tarihsel olayları sanki dinlemeyecek tam anlamıyla yaşayacaksınız. Kar yağıp da Peri Bacaları ve mağaralar beyazla örtüldüğünde gözünüzün önüne Nuri Bilge Ceylan’ın “Kış Uykusu” filmi gelecek.

Binlerce yıllık Kapadokya tarihini size yaşatacak, aslına sadık kalınarak restore edilen otellerde konaklayıp, Avanos’ta çömlek atölyesine katılıp, Kızılçukur Vadisi’nde günü batırıp, hava koşulları izin verdiği takdirde ATV ile keşfe çıkmalısınız. Akşam olduğunda günün yorgunluğunu şömine başında dinlenirken atıp, Kapadokya üretimi şarabınızdan bir yudum alabilirsiniz. Yeni yıla farklı ve fark yaratan bir giriş için Kapadokya sizi bekliyor.

Abant

İstanbul ve Ankara’nın tam ortasında konumlanan Abant, doğanın iltimas geçtiği masalsı bir yer… Her mevsim doğanın farklı renklerine bürünerek sizi şaşırtan manzaralar sunabilen Abant, kış gelip de karla örtüldüğünde bir kartpostal kadar kusursuz görünüyor. Tarihinin M.Ö. 5000 yılına uzandığı tahmin edilen Abant binlerce yıllık yaşanmışlığın ve birikimin zenginliğiyle size doğayı filtresiz yaşamayı teklif ediyor. Bu yılbaşı daha dingin bir atmosfer hayaliniz varsa Abant’ta kendinizi doğaya teslim edin.

Size özel yılbaşı seyahat programı ve rezervasyon için:
travel@julesverne.com.tr
0212 266 6363 – 118

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.