2020 Yılının Öne Çıkan 10 Seyahat Trendi

08 Ocak 2020

“Değişmeyen Tek Şey Değişimin Kendisidir!” 2020 yılında da seyahatte değişim devam ediyor. Değişen alışkanlıklar elbette seyahat motivasyonlarını da etkiliyor. 2020 yılında seyahat trendleri konusunu sadece jenerasyon beklentileri olarak değil iklim krizinin yarattığı sonuçlara karşı gelişen duyarlılık çerçevesinde de ele alabiliriz. İklim değişiklikleri ile ilgili kitlesel farkındalık seyahat trendlerinin de yönünü değiştiriyor. Bir yanda uzaya seyahat deneyimine adım adım yaklaşılırken diğer yanda doğaya, doğallığa dönüş yaşanıyor. 2020 seyahat trendlerini sizler için kaleme aldık.

1- Uzay Turizmi

İnsanoğlu sınırlarını zorlamayı seviyor! Uzay turizmine adım adım yaklaşılması da heyecan veren örneklerden… İngiliz yatırımcı ve iş adamı Richard Branson’ın şirketi Virgin Galactic 2019 yılında 15 dakikalık test uçuşunu başarıyla tamamlayarak uzay turizmi adına büyük bir adım attı. California Eyaleti’nde gerçekleşen test uçuşundan sonra uzaya gitmek isteyenler hayallerine bir adım daha yaklaştı! Yeni gelişmeler bununla da sınırlı değil: Amazon.com’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos’a ait olan Blue Origin Havacılık ve Uzay Araştırma Şirketi uzaya gönderecekleri ilk turist kafilesi için 2020 yılında  New Shepard roketinin mürettebat test uçuşlarını başlatacak. Blue Origin kapsülünün tam ölçekli bir modeli de geçtiğimiz aylarda sergilenmişti.

2- Yenilikçi Gemi Seyahatleri

Richard Branson yatırımları sınır tanımıyor. Branson’un sahibi olduğu Virgin Voyages cruise seyahatlerine yeni bir soluk getirecek! 2020 yılında denize açılması planlanan gemilerin konseptini “1-” olarak da ifade edebiliriz. Scarlet Lady isimli gemi Y ve Z kuşağına hitap edecek şekilde tasarlandı. Tasarımcı Tom Dixon imzalı iç mekanları, müzik yapımcısı Mark Ronson küratörlüğünde hazırlanan plak dükkanı, kareoke stüdyoları, dövme salonu, açık hava spor salonu, kendi markasını servis eden bira barları ile genç jenerasyon için yepyeni bir seyahat dönemi başlıyor.

3- Vegan Oteller

Hayvan çiftliklerinin koşulları, tarım ve hayvan çiftliklerinin sera gazı üretimi ile dünya atmosferine etkisi gibi meseleler vegan beslenmeyi tetikliyor. Vegan Cemiyeti’nin yaptığı açıklamaya göre 2050 yılına kadar tüm dünya et tüketimini bıraksaydı 8 milyon insanın hayatı kurtarılabilir ve dünyadaki sera gazları üçte iki oranında azalabilirdi. Ve artık hayvansal gıdaları tüketmeme anlayışı artık sadece restoranlarla sınırlı kalmıyor aynı zamanda vegan anlayış da sadece beslenme tercihi olarak görülmüyor. Seyahatlerde de vegan yaklaşım öne çıkarken önümüzdeki yıllarda vegan otellere talep hızla artacak.

4- Lüks Tren Seyahatleri

“Yavaşlayın. Anı Yaşayın.” hızla akıp giden hayat alışkanlıkları arasında sıkça duymaya başladığımız telkinlerden birkaçı. Belki de bu yüzden asırlık hikayesi olan tren yolculukları yeniden önem kazanıyor. Klasik tren yolculukları ile zamanı yavaşlatırken modern uyarlamalarla konforunuzdan ödün vermeden seyahat edebilirsiniz. Dekorasyonları, lezzetleri ve hizmet kalitesi ile fark yaratan yolculuklarla dünya ayaklarınızın altında!

5- Ara Sezonda Seyahat Et 

Görmeyi iple çektiğiniz yerleri farklı bir yolla keşfedin! Nasıl mı? Aşırı turizm dalgasından kaçınarak keşfetmek istediğiniz destinasyonları yine gezebilir ve çevresel olumsuz etkileri azaltabilirsiniz. Son yıllarda sıkça bahsi geçen overtourism – aşırı turizm – kavramı her yıl milyonlarca turist ağırlayan popüler yerlerin yerel halka, turizm endüstrisine olumsuz etkilerini kapsıyor. Hayat pahalılığı, trafik sıkışıklığı, hizmet kalitesinin düşmesi gibi sonuçları beraberinde getiriyor. Bunu önlemek için ara sezonlarda seyahat etmek, sorumlu turizm bilinciyle yerel halkı desteklemek 2020 seyahat trendleri arasında.

6- Daha Az Uçuş

İsveçli genç çevre aktivisti Greta Thunberg sayesinde, “uçuş utancı” olarak tercüme edilen flygskam kavramı sorumlu turizmi destekleyen yolcuların ne sıklıkta ve nereye uçtuklarını düşünmeye teşvik ediyor. Karbon salınımının en yüksek olduğu ulaşım biçimi olarak belirlenen uçak yolculuklarının önümüzdeki 10 yıl içerisinde azalacağı ve gezginlerin tren yolculuklarına yöneleceği öngörülüyor. Tren şirketleri kampanyalarını bunun üzerine kurgularken KLM gibi havayolları şirketleri bile yolculardan daha az uçmalarını isteyen tanıtımlar yapmaya başladı.

7- Sade Seyahatler

Dijital detoks fikrini minimalist yaşamla birleştiren nam-ı değer “spartan tatiller” daha az eşya, daha az tüketim ve daha çok sadelik anlayışını benimsiyor. İnsanların hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha özgür hissetmelerini hedefleyen bu seyahat anlayışı aynı zamanda hem kendileri hem de çevreleriyle daha fazla etkileşime girmesini sağlıyor. Teknolojiye bağımlı olmadan, tüketim çılgınlığından uzak, keşiflerle dolu bir seyahate ne dersiniz?

8- Gurme Havalimanları

Gurme yolculuklar yaparken havalimanlarının da birer gurme durağına dönüşmesi heyecan verici değil mi? Geçtiğimiz yıllarda basit ve hızlı atıştırmalıklar bulabileceğimiz havalimanları bugün gurme gezilerin birer aktörü olma yolunda. Özellikle aktarmaların yoğun olduğu, yolcu kapasitesi yüksek olan uluslararası havalimanlarının restoran çeşitliliği ve lezzet haritası seyahat edenlerin yüzünü güldürüyor. Michelin rehberine giren restoranlar, dekoruyla övgü alan mekânlar havalimanlarını ayrı bir noktaya taşımaya başladı. Singapore Changi Havalimanı, Paris Charles de Gaulle, Stuttgart Havalimanı, Hong Kong Havalimanı bünyesindeki üst segment restoranlar gurme havalimanları başlığını doğruluyor!

9- DNA Seyahatleri

Evde yapılan DNA testlerini duymaya başlamıştık ancak gen haritasına göre planlanan seyahatler önümüzdeki yıllarda bizi daha çok meşgul edecek! MIT Technology Review’da yayınlanan bir rapor 2019’un başında 26 milyon kişinin evde DNA testi yaptığını ortaya koyuyor. Aynı zamanda Airbnb’nin DNA laboratuvarı 23andMe ile yakın zamanda yaptığı ortaklık gezginleri köklerini araştırmaya teşvik ediyor. Önümüzdeki yıllarda köklerimize doğru yapılan yolculuklardan daha sık bahsedeceğiz.

10- Wellness Tatillerinde Doğaya Dönüş

Sağlık odaklı seyahatler fiziksel ve zihinsel yenilenme için daha çok doğaya yöneliyor. Ses terapileri, orman terapileri gibi doğadan beslenen programlar sağlık odaklı seyahatlerde daha çok yer tutuyor. Kişisel dönüşümü teşvik etmek için özel olarak tasarlanmış ve sadece beden & zihin üzerine değil, aynı zamanda doğa ile yeniden bağlantı kurmanın zihinsel ve ruhsal faydalarına daha fazla odaklanan programlar sunan otellerin sayısı giderek artıyor.

Size özel seyahat programı ve rezervasyon için:
travel@julesverne.com.tr
0212 266 6363 – 118

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.